Eredeti sztrapacska

Eredeti sztrapacska
Elkészítési idő
4,0 24 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 30 dkg szalonna
  • 2 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • bors
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 30 dkg szalonna
  • 2 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • bors

Elkészítés:

A felkockázott szalonnát zsírjára pirítom.

A megpucolt és lereszelt krumplit összekeverem a liszttel, tejföllel, tojással és 2 ek. kisült szalonnazsírral.

Ízesítem sóval és borssal, majd a tésztát nokedli állagúra keverem és forrásban levő vízbe szaggatom.

Ha megfőtt, akkor a szalonna visszamaradt zsírjára rakom a juhtúrót és összeforgatom.

A sztrapacskát a juhtúróval és a pirított szalonnával tálalom.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti