Eredeti szegedi halászlé

Eredeti szegedi halászlé

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 dl olaj
  • 3 ek. őrölt pirospaprika
  • 1 tk. őrölt erős pirospaprika

Elkészítés:

A megtisztított pontyot felszeletelem 3 cm vastagon

Egy nagy fazékban (6-8 literes) szeletelt vöröshagymát dinsztelek, olajon.

Pirospaprikával hintem és egyből 4-5 liter vizet öntök rá a levesnek.

Mehet bele a zöldpaprika és a paradicsom, majd ha ezek megfőttek, akkor átpasszírozom és felforralom a levest.

Ezek után teszem bele a pontyszeleteket és kis lángon főzöm készre, nagyjából fél órán át, ízlés szerint sózva.

Neked ajánljuk