Hozzávalók:
  • 10 személynek:
  • 3 kg ponty
  • 30 dkg hagyma
  • 25 dkg lecsó
  • 6 dkg pirospaprika
  • 4 dkg só
  • pirosarany
  • 5 l víz
  • 3 kg ponty
  • 30 dkg hagyma
  • 25 dkg lecsó
  • 6 dkg pirospaprika
  • 4 dkg
  • pirosarany
  • 5 l víz

Eredeti szegedi halászlé

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A hagymákat felaprítom és kis vizet aláöntve elkezdem párolni. A levesnek való vizet felrakom forrni és a hagymára öntöm, majd hozzáadom a lecsót és ízesítem piros arannyal, illetve pirospaprikával. Utána 8-10 percen keresztül forralom. Az alaplébe rakom a felszeletelt pontyot és további 20 perc alatt készre főzöm.