Eredeti sajtos pogácsa

Eredeti sajtos pogácsa

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 7,5 dkg élesztõ
  • 1 dl bor
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a vajjal, beleteszem a sót, a felfuttatott élesztőt, tojást, sajtot, tejfölt, és a bort.

Összegyúrom, majd kelesztem 20 percig. Elnyújtom félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtom, és újból elnyújtom 20 perc múlva.

A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtom, megvagdalom a tetejét, kiszaggatom, tepsibe rakom, megkenem tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütőbe teszem és kisütjük.