Eredeti Non plus ultra

Eredeti Non plus ultra
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg rétesliszt
  • 12 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • a habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 késhegynyi vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • a töltelékhez:
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 20 dkg rétesliszt
  • 12 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 késhegynyi vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vaj szobahőmérsékletű legyen), ezután kb. 20 percre hűtőbe tesszük.

A habhoz felverjük a tojásfehérjét meg a cukrot. Az 1 evőkanál porcukrot és a késhegynyi vaníliás cukrot összekeverjük, és ezt is beletesszük a tojásfehérjébe. Nem túl keményre, de azért nyúlósra verjük.

Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk őket kb. 2 cm-es szaggatóval. Majd ráteszünk kb. 1 mokkáskanálnyi habot a tészta tetejére. Eközben a sütőt 170 fokra (alsó-felső sütés) előmelegítjük.

A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és a tojáshabos korongokat kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A már kihűlt habcsókos korongokat baracklekvárral összeragasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!