Hozzávalók:
  • 50 dkg padlizsán
  • egy fej vöröshagyma
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl olaj
  • bors
  • 50 dkg padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 dl olaj
  • bors

Eredeti erdélyi padlizsánkrém

Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Süssük meg a padlizsánokat közepes lángon, majd tegyük őket hideg vízbe, ezáltal könnyeben le fog jönni a héja.
Ezután még egyszer öblítsük le őket vízzel, és törjük össze őket egy vágódeszkán (természetesen turmixolni is lehet).

Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojássárgát, reszeljük bele a hagymát, és folyamatos kevergetés mellet adjuk hozzá az olajat.

Pirított vagy sima kenyérrel és paradicsommal kitűnő.