Erdész szelet

Erdész szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 vékony szelet szalonna
  • 2 evőkanál liszt
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

A karajt 1 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk és kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát, majd egy tálba kiszedjük és félretesszük.

A hagymát kockákra vágjuk, a szalonnát is kisebb csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk, majd olajon, lassú tűzön pároljuk, és végül kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, majd ezzel is pár percig pároljuk.

Bazsalikommal, oregánóval, pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, és 3-4 dl vízzel felöntjük. Visszatesszük bele a hússzeleteket, és fedő alatt 30-40 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint rizzsel, bulgurral, krumplival tálaljuk.

Neked ajánljuk