Erdélyi vargabéles

Erdélyi vargabéles

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag 6 lapos réteslap
  • olaj
  • 15 dkg cérnametélt
  • 30 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. kristálycukor

A sodóhoz:

  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. liszt

Elkészítés:

Széthajtogatom a réteslapot, majd 3 lappal kibélelek egy kiolajozott tepsit. A közökre olajt csurgatok.

Kifőzöm a cérnametéltet. Áttöröm a túrót, és elkeverem 3 tojássárgával, tejföllel, a cukrokkal és az olvaszott vajjal. Hozzáforgatom 5 tojásfehérje keményre vert habját, majd a leszűrt cérnametéltet is.

Rásímítom a tölteléket a réteslapokra, befedem a maradék három lappal, ezek közeit és tetejét is megkenem olajjal, majd ropogósra sütöm 200 fokra előmelegített sütőben.

A sodóhoz összefőzöm a hozzávalókat jó sűrűre.

Tálaláskor meghintem porcukorral, leöntöm a sodóval.

Neked ajánljuk