Erdélyi töltött tojás

Erdélyi töltött tojás
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • 10 szem egész feketebors
  • Kis darab sárgarépa
  • 3 kanál majonéz
  • csipetnyi só
  • csipetnyi fehérbors
  • 5 dkg sajt
  • 5 db fogpiszkáló
  • 5 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • 10 szem egész feketebors
  • 1 kis darab sárgarépa
  • 3 kanál majonéz
  • csipetnyi
  • csipetnyi fehérbors
  • 5 dkg sajt
  • 5 db fogpiszkáló

Elkészítés:

A tejfölből a majonézzel tartármártást készítünk, egy lapos kínáló tálba öntjük, ez lesz az alapja a töltött tojásoknak.

A tojásokat keményre főzzük, pucolás után félbevágjuk. A sárgáját kiszedjük, villával összetörjük, fehérborsot, aprított petrezselyemzöldet, sót, kevés majonézt adunk hozzá.

Visszatöltjük a félbevágott tojásokba. A sajtból pici majonéz segítségével golyókat formálunk, amiből a kiskacsák feje lesz. A borsból szemeket teszünk, a répából kicsi csőröket formázunk.

Fél fogpiszkálót dugunk bele, és a megtöltött tojások vastagabb végébe nyomjuk. A petrezselyemzöld pici levelét kés segítségével faroknak beszúrjuk.

A már kész kiskacsákat a tartásmártás tetejére helyezzük, kevés zöldséggel díszítjük.


Előételként is tálalhatjuk. Uzsonnára pirítós kenyérrel, húsvétra a főtt sonka mellé.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti