Erdélyi rakott káposzta

Erdélyi rakott káposzta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 8 dkg zsír
  • 15 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Megpirítom a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a darált hús, sózom, borsoom, paprikázom, majd folyamatos kevergetés mellett 12 percig pirítom.

Felkockázom a szalonnát, beledobom egy forró serpenyőbe, beleteszem a felkarikázott kolbászt, és még pár percig pirítjom.

Megfőzöm a rizst félig puhára.

Egy kikent edény aljára rakom a párolt káposzta harmadát, rá a szalonnás kolbászt, erre a maradék káposzta felét, majd leöntöm tejföllel. Ráteszem a rizst, a pirított darált húst, és a maradék káposztát.

(Tipp: Rakhatunk bele néhán zöldpaprikát esetleg paradicsomot.)

Nyakonöntom a káposztát a maradék tejföllel, egy kis olvasztott zsírral, é közepesen meleg sütűben sütöm közepes lángon egy órát.

Neked ajánljuk