Erdélyi Raffaello szelet

Erdélyi Raffaello szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

  • Hozzávalók:
  • a kókuszos tésztához:
  • 5 darab tojásfehérje
  • 100 g cukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2 evőkanál liszt
  • 12 g sáfrányos sütőpor (Dr. Oetker)
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál citromlé
  • *
  • a mandulás-kakaós tésztához:
  • 5 darab tojásfehérje
  • 150 g cukor
  • 150 g őrölt mandula
  • 2 evőkanál jóminőségű kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • 12 g sáfrányos sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 10 darab tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 1 teáskanál bourbon vanília szirup (vagy bourbon vaníliás cukor)
  • 2 csomag oroszkrém torta pudingpor
  • 600 ml tej
  • 200 g sütőmargarin
  • 10 dkg mascarpone 
  • csokoládéforgács (ízlés szerint)
  • (a tepsi mérete: 23x32 cm-es)

Elkészítés:

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, fokozatosan hozzáadagolva a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk. (Ügyeljünk arra, hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy ne maradjon szemcsés!) A citromlét is hozzácsepegtetjük. A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket óvatosan a habba forgatjuk, hogy ne törjön össze. A sütőtepsibe zsírpapírt (sütőpapírt) teszünk és elsimítjuk rajta a tésztát.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban 15 percig sütjük.

Közben elkészítjük a barna lapnak való tésztát is – amíg a világos sül, addig a robotgép dolgozik. Ehhez a sütőporos lisztet a kakaóval átszitáljuk, és így keverjük a felvert cukros tojáshabba, amit ugyanúgy felverünk, mint a világosnál. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ugyanazzal a módszerrel, mint a fehéret. Ennek sem kell több idő, mint 15 perc. (Ne süssük túl!)

A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül kis adagokban a tejet szintén belekeverjük. Sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a mascarponét is, és készre keverjük. Nagyon jóállagú finom krémet kapunk.

A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk, vagy villával díszítéseket ejtünk a tetejére. Teljesen mindegy, a lényeg, hogy nekünk teccen. Egy napra a hűtőbe tesszük dermedni, másnap már szeletelhetjük.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk