Erdélyi Raffaello szelet

Erdélyi Raffaello szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a kókuszos tésztához:
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a kakaós-diós tésztához:
  • 13 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • a krémhez :
  • 4 dl tej
  • 1 db vanília (kikapart magja)
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál csokoládéforgács (tetejére)
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 13 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 1 db vanília (kikapart magja)
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál csokoládéforgács (tetejére)

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek. A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.

Egy 23x32-es sütő tepsit kibéleljük zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen, majd 15 percig sütjük.

Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.

A krémhez a tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük. Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, a tejbe és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojás sárgákat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. (A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojás összekapjon!)
Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.

Ha a pudingos sárgakrém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csoki forgácsot szórunk.
Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.