Erdélyi juhtúrós puliszka

Erdélyi juhtúrós puliszka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g kukoricadara
  • 800 ml víz
  • 250 g juhtúró
  • 400 g kukoricadara
  • 800 ml víz
  • 250 g juhtúró

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben egy csipetnyi sóval feltesszük a vizet forrni. Amikor forr a víz, beleöntjük a kukoricadarát, lassan adagolva és folyamatos kevergetés közben főzzük. (Állandóan kell kavargatni főzés közben, mert ha nem, hamar csomóssá tud válni.)

Amikor a puliszka az edény falától elválik, akkor elkészült.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kiolajozunk, beleöntjük a puliszka felét majd rátesszük a juhtúró darabokat. Ezután beleöntjük a puliszka másik felét is, és a tetejére megint túrót rakunk, majd az előmelegített sütő tesszük, ahol 15 – 20 perc alatt összesütjük.

Fogyaszthatjuk sült szalonnával, káposztasalátával, vagy egyszerűen csak tejföllel.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti