Erdélyi gulyás

Erdélyi gulyás
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg marhahús
  • 50 dkg burgonya
  • 6 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • kelkáposzta
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. mustár
  • bors
  • olaj
  • 60 dkg marhahús
  • 50 dkg burgonya
  • 6 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • kelkáposzta
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. mustár
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Az aprított hagymát olajon megdinsztelem, majd pirospaprikával hintem.

Mehet rá a kockázott marhahús, amit kissé lepirítunk.

Vízzel felengedjük, majd félig puhára főzöm benne a húst.

Hozzáadom a leveszöldségeket, ízlés szerinti mennyiségben, a krumplit valamivel később.

Ízesítem sóval, babérral.

Ha készre főtt a leves, akkor kockázott főtt tojást teszek bele, és mustáros tejföllel habarom.