Erdélyi gombaleves

Erdélyi gombaleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke
  • 25 dkg lángolt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 3 ek. pirospaprika
  • 2 tk. morzsolt kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • ételízesítő
  • bors

A csipetkéhez:

  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A kockázott szalonnát fazékban lesütöm, majd mehet bele a kockázott hagyma, szeletelt gomba.

A zsíron átforgatva puhára párolom, tűzről levéve pirospaprikával, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel, pici sóval ízesítem.

Csipetkéhez összedolgozom a lisztet, tojást, sót, így kapva keményebb tésztát.

Felengedem 1,5 liter vízzel, hozzáadom a karikázott kolbászt, pár perccel később a csipetkét is beleszaggatom.

10 perc főzés után lisztes, kevés vízzel kevert tejföllel habarom, így 2 perc múlva készen is van.

Vágott petrezsleyemmel szórva tálalom.

Neked ajánljuk