Erdei torta

Erdei torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 7 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • csipet só
  • 2 ek. meleg víz

A krémhez:

  • 1 marék kékáfonya
  • 1 marék piros ribiszke
  • 1 marék málna
  • 1/2 marék feketeszeder
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db lapzselatin
  • vanília

Elkészítés:

A tojássárgát, meleg vízzel, cukorral kikeverjük 5-6 perc alatt.

Összedolgozzuk liszttel, keményítővel, kakaóval, csipet sóval, majd felvert fehérjehabot forgatunk bele.

Sütőpapíros tepsiben 5-6 percet sütjük, 175 fokon.

A kihűlt piskótát hosszában felezzük.

A krémhez a zselatint hideg vízben áztatjuk, kinyomkodjuk és 2 ek. vízzel felmelegítjük.

Felvert tejszínt vaníliás porcukorral ízesítünk és ricottát, zselatint forgatunk bele.

10 percet dermesztjük hűtőben és pár szem gyümölcsöt félretéve hozzáadjuk a többit.

Megtöltjük vele a lapokat, külsejét is bevonjuk, végül a félretett gyümölccsel díszítjük.

2 órát hagyjuk hűtőben állni.

Neked ajánljuk