Erdei gyümölcsös szelet

Erdei gyümölcsös szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 kanál cukor
  • csipet só
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kanál kakaópor
  • a krémhez:
  • 250 ml habtejszín
  • 40-45 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • ízlés szerint cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 4-5 lap zselatin
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 kanál cukor
  • csipet
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kanál kakaópor
  • 250 ml habtejszín
  • 40-45 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 4-5 lap zselatin

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval keményre verjük, a tojásokat a kakaóval, a vaníliás cukorral sűrű masszává keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet, és a fehérjehabot és közepes méretű vajjal kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc).

A krémhez keményre verjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a leturmixolt gyümölcsöt, amibe belekeverjük a hideg vízben megáztatott, majd felmelegített zselatint és ízlés szerinti cukrot.

A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a krémmel és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti