Erdei gyümölcsös süti gluténmentesen

Erdei gyümölcsös süti gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál naturbit alfamix lisztkeverék
  • 4 kanál cukor (édesítő)
  • csipet só
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • a khezrém:
  • 250 ml tejszín
  • 40-45 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • ízlés szerint cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 4-5 lap zselatin
  • (a tortaforma 18 cm-es)
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál naturbit alfamix lisztkeverék
  • 4 kanál cukor (édesítő)
  • csipet
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 250 ml tejszín
  • 40-45 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • ízlés szerint cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 4-5 lap zselatin

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval keményre verjük, a tojásokat a kakaóval, a vaníliás cukorral sűrű masszává keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet, és a fehérjehabot. 160 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb.40 perc).

A krémhez keményre verjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a leturmixolt gyümölcsöt, majd belekeverjük a hideg vízben megáztatott, majd felmelegített zselatint és ízlés szerinti cukrot.

A piskótát 3 lappá vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!