Erdei gyümölcsös sajttorta

Erdei gyümölcsös sajttorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a torta alapja:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 20 dkg margarin

a krémhez:

  • 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • fél citrom leve
  • 2 dkg zselatin por

a tetejére:

  • 15 + 5 dkg erdei gyümölcs
  • cukor, ízlés szerint
  • 2 dkg zselatin por

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, összekeverjük az apróra tört zabkeksszel, majd a 25 centiméter átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk.

Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, rumaromát, és a kevés vízben feloldott zselatint. Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A 15 dkg erdei gyümölcsöt 2-2,5 dl vízben a cukorral felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint.

A tortánkat kivesszük, erdei gyümölccsel kirakjuk a tetejét, majd ráöntjük az erdei gyümölcsös zselatint és visszatesszük a hűtőbe.

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk