Erdei gyümölcsös sajttorta

Erdei gyümölcsös sajttorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a torta alapja:
  • 25 dkg zabkeksz
  • 20 dkg margarin
  • a krémhez:
  • 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • fél citrom leve
  • 2 dkg zselatin por
  • a tetejére:
  • 15 + 5 dkg erdei gyümölcs
  • cukor, ízlés szerint
  • 2 dkg zselatin por
  • 25 dkg zabkeksz
  • 20 dkg margarin
  • 40 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • fél citrom leve
  • 2 dkg zselatin por
  • 20 dkg erdei gyümölcs
  • cukor
  • 2 dkg zselatin por

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, összekeverjük az apróra tört zabkeksszel, majd a 25 centiméter átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk.

Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, rumaromát, és a kevés vízben feloldott zselatint. Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A 15 dkg erdei gyümölcsöt 2-2,5 dl vízben a cukorral felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint.

A tortánkat kivesszük, erdei gyümölccsel kirakjuk a tetejét, majd ráöntjük az erdei gyümölcsös zselatint és visszatesszük a hűtőbe.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti