Erdei gyümölcsös kiflipuding

Erdei gyümölcsös kiflipuding
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db szikkadt kifli
  • 1,2 liter tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál cukor
  • a rétegezéshez:
  • 10 dkg erdei gyümölcs (friss vagy mirelit)
  • az öntethez:
  • 10 dkg erdei gyümölcs (mirelit)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 dl víz
  • a díszítéshez:
  • gyümölcs tejszínhab
  • 4 db szikkadt kifli
  • 1,2 liter tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 10 dkg erdei gyümölcs (friss vagy mirelit)
  • 10 dkg erdei gyümölcs (mirelit)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 dl víz
  • gyümölcs
  • tejszínhab

Elkészítés:

A pár napos kiflit felkarikázzuk. Az összes tejet egy lábosba öntjük és a cukorral, valamint a vaníliás cukorral felmelegítjük. A fele kiflivel kibéleljük a poharak alját, a másik felét egy tálba halmozzuk. A meleg tejjel meglocsoljuk a poharakban lévő kifliket, hogy megszívják magukat, majd egy kicsit meglocsoljuk a tálban lévő kiflit is. Ehhez a művelethez kb. 3 dl tejet használunk el az összes mennyiségből.

A lábos tejet visszatesszük a tűzhelyre melegedni. A pudingport csomómentesre kikeverjük a tojásokkal és kevés tejjel. A lábosban lévő tejhez öntjük és folytonos kevergetés mellett krémesre főzzük.

Minden pohárban lévő kiflit megöntözünk pudinggal, majd megszórjuk friss vagy mirelit bogyós gyümölccsel. A tálban lévő tejjel meglocsolt kiflivel befedjük, majd a maradék pudingot elosztjuk a poharak tetején. Betesszük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.

Elkészítjük az öntetet. A gyümölcsöket a vízzel és a cukorral összeforraljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. A szószt egy tálkába öntjük és tálalásig félretesszük.

Az erdei gyümölcsös kiflipudingot a gyümölcsszósszal, bogyós gyümölcsökkel és tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!