Erdei gombaleves

Erdei gombaleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg szárított rókagomba
  • 5 szelet bacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • kevés étolaj
  • 1 teáskanálnyi piros arany
  • 1 liter víz
  • 1 liter húsleves
  • zsemlekocka

Elkészítés:

Beáztatom a gombát langyos vízbe.

A szalonnát felvágom csíkokra, majd olajon zsírjára pirítom. Kiveszem a zsírjából és a felkockázott hagymát a zsírba teszem, majd megdinsztelem.

A gombát , forrásban lévő sós vízben pár percig főzöm, majd ismét leszűröm.

Ha a hagyma már megfőtt,, hozzáteszem a gombát. Zúzott fokhagymát rakok bele, megszórom liszttel, pirospaprikával, és felöntöm a húslevessel és a vízzel. Megfűszerezem piros arannyal, sóval és borssal.

Alacsony lángon felforrósítom, majd a főzőtejszínt belekeverem, majd újra felforralom.

Pirított zsemlekockával és baconnel tálalom.

Neked ajánljuk