Erdei csirkeragu

Erdei csirkeragu

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személynek:

  • 1,5 kg csirke
  • 1 kg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • sűrített paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 4 ek. olaj
  • 2 kk. liszt
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A feldarabolt csirkét besózom.

2 ek. olajon, aprított szalonnát és az egyik vöröshagymát pirítom, majd tűzről levéve pirospaprikával hintem és a húst, zöldpaprikát, paradicsomot adom hozzá, illetve sózom, borsozom.

Ha átpirult, akkor lassú lángon főzöm, szükség szerint kis vizet aláöntve.

2 ek. olajon dinsztelem a másik hagymát felaprítva és rárakom a nagyobbra darabolt gombát, ízesítem petrezselyemmel, sóval, borssal, végül összefőzöm.

A gombát a raguhoz teszem, majd lisztes tejföllel sűrítem be és átforralva, már tálalható is.

Neked ajánljuk