Epreskrémes túrórolád

Epreskrémes túrórolád

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. rétesliszt
  • 6 ek. cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 50 dkg sovány natúr krémtúró
  • 20 dkg eper apróra vágva
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés:

A piskótához a felvert fehérjéthez cukrot, és tojássárgát adagolok, majd lisztet forgatok bele és reszelt citromhéjjal ízesítem.

Sütőpapírral borított tepsibe simítva megüstöm 190 fokon 20-25 perc alatt, majd porcukorral hintett konyharuhára borítom.

Feltekerve hagyom kihűlni a tésztát.

A krémhez felverem a tejszínt habfixálóval, utána cukrot, citromlevet, vaníliás cukrot, kikevert krémtúrót, apróra vágott epret adok hozzá.

Rákenem az eperkrémet a piskótára és feltekerem.

Neked ajánljuk