Epres-zselés túrótorta

Epres-zselés túrótorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos formához:

A tésztához:

  • 12,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1,25 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • pici só

A krémhez:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl rum
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 zasak instant zselatin fix

Valamint:

  • 65 dkg felezett eper
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a vajat, cukrokat és kakaóval, sütőporos liszttel, sóval, tejjel dolgozom össze.

Sütőpapírral borított tepsibe simítom a tésztát és 180 fokon készre sütöm 15-18 perc alatt.

A krémhez összekeverem a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és áttört túróval, mascarponéval, reszelt citromhéjjal, citromlével, rummal dolgozom el.

Kevés porcukorral és a zselatin fixxel felvert tejszínt forgatok bele és a tésztára simítom.

Kirakom felezett eperszemekkel, és a csomagoláson írt leírás szerint elkészített tortazselével vonom be.

Hűtőben hagyom dermedni.

Neked ajánljuk