Epres-zselés túrótorta

Epres-zselés túrótorta
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • egy 26 cm-es kapcsos formához:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1,25 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • pici só
  • A krémhez:
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl rum
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 zasak instant zselatin fix
  • Valamint:
  • 65 dkg felezett eper
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 12,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1,25 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 1 zasak instant zselatin fix
  • 2 cl rum
  • 1 db citrom
  • 65 dkg eper
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a vajat, cukrokat és kakaóval, sütőporos liszttel, sóval, tejjel dolgozom össze.

Sütőpapírral borított tepsibe simítom a tésztát és 180 fokon készre sütöm 15-18 perc alatt.

A krémhez összekeverem a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és áttört túróval, mascarponéval, reszelt citromhéjjal, citromlével, rummal dolgozom el.

Kevés porcukorral és a zselatin fixxel felvert tejszínt forgatok bele és a tésztára simítom.

Kirakom felezett eperszemekkel, és a csomagoláson írt leírás szerint elkészített tortazselével vonom be.

Hűtőben hagyom dermedni.