Epres-zabpelyhes alagút

Epres-zabpelyhes alagút
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csipet só
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg eper (plusz a díszítéshez)
  • 10 g zabpehely
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csipet
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg eper (plusz a díszítéshez)
  • 10 g zabpehely

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a porcukorral, joghurttal, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.

A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.

Közben a tejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk és összekeverjük. Az egészet folpackkal bélelt formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük.

Hűsölés után felszeleteljük, tálcára tesszük, és eperrel ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!