Epres vaníliakrémes kosárka

Epres vaníliakrémes kosárka

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kosárkákhoz:

  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg vaj vagy margarin olvasztva

a krémhez:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj vagy margarin

a díszítéshez:

  • 20 dkg eper
  • (a megadott mennyiségből kb. 10-12 db kosárka készíthető)

Elkészítés:

A kosarakhoz a réteslapokat 10 cm-es négyzetekre vágjuk, és 5-6 rétegben a vajjal vagy margarinnal kikent muffin tepsi mélyedéseibe rétegezzük úgy, hogy a lapokat közben megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal.

200°C-ra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot és a vaníliás pudingport, majd sűrűre főzzük. A vajat vagy margarint a még meleg pudinghoz keverjük és kihűtjük. A krémmel betöltjük a kosárkákat, majd eperrel díszítjük.

A receptet Smid Attila küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk