Epres vaníliakrémes kosárka

Epres vaníliakrémes kosárka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kosárkákhoz:
  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg vaj vagy margarin olvasztva
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • a díszítéshez:
  • 20 dkg eper
  • (a megadott mennyiségből kb. 10-12 db kosárka készíthető)
  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg vaj vagy margarin olvasztva
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg eper

Elkészítés:

A kosarakhoz a réteslapokat 10 cm-es négyzetekre vágjuk, és 5-6 rétegben a vajjal vagy margarinnal kikent muffin tepsi mélyedéseibe rétegezzük úgy, hogy a lapokat közben megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal.

200°C-ra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot és a vaníliás pudingport, majd sűrűre főzzük. A vajat vagy margarint a még meleg pudinghoz keverjük és kihűtjük. A krémmel betöltjük a kosárkákat, majd eperrel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Smid Attila küldte be. Köszönjük!