Epres túrótorta (sütés nélküli)

Epres túrótorta (sütés nélküli)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 24 cm-es tortaformához:
  • 10 dkg margarin
  • 20 db babapiskóta
  • 1-2 evőkanál tej (hideg)
  • Citromos-epres rész hozzávalói:
  • 2 dl hideg víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin (por)
  • 5 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 50 dkg eper
  • 10 dkg margarin
  • 20 db babapiskóta
  • 1-2 evőkanál tej (hideg)
  • 2 dl hideg víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin (por)
  • 5 dl Hulala
  • 50 dkg eper

Elkészítés:

A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott, forró margarint, és alaposan összekeverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta.

Ezután egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük és tenyérrel egyenletesen belapogatjuk a piskótás keveréket.

Ezután legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a piskótás alap. Végül a hűtőből kivesszük, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd a papírral együtt visszahelyezzük a tortaformába.

A pudingot a vízzel simára keverjük, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ezután a tűzről levesszük, majd egészen kihűtjük.

A túrót a cukorral, a citromlével, és a citromhéjjal simára keverjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot is. A vizet felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és állandó keverés mellett, hozzáadjuk a porzselatint. Ezután addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, majd kihűtjük, hogy éppen csak langyos legyen. Ezután hozzáöntjük a túrós-pudingos masszához, és szintén alaposan összekeverjük.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és kb. a felét feldaraboljuk. A nagyobb szemeket félbevágjuk, és félretsszük a díszítéshez. A Hulalát kemény habbá, majd apránként, óvatosan a túrós keverékhez keverjük. (Ízlés szerint habtejszínnel is készíthetjük.) Ezután a feldarabolt epret hozzáadjuk a habos krémhez, és óvatosan összeforgatjuk. Végül a babapiskótás alapra rákanalazzuk az epres-túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítsuk a tetejét, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Amikor a torta már teljesen megdermedt, a hűtőből kivesszük, majd ráhelyezzük az előzőleg félbevágott eperszemeket. Ezután leöntjük tortazselével, majd szintén a hűtőbe tesszük, hogy a tortazselé kellően megdermedjen. (A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük.) Tálalás előtt a tortát a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!