Epres túrótorta

Epres túrótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag (25 g) zselatinpor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 60-70 dkg friss eper
  • 25-30 darab babapiskóta
  • 2-3 evőkanál rum
  • 1 csomag (25 g) zselatinpor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 60-70 dkg friss eper
  • 25-30 darab babapiskóta
  • 2-3 evőkanál rum

Elkészítés:

A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve fölforraljuk, ezalatt a zselatin elolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.

A túrót robotgéppel kikeverjük. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, a tojássárgákkal, és a tejes zselatinnal simára keverjük.

Egy tortaforma belsejét folpackkal kibéleljük. Az epret félbevágjuk, és a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásimítjuk. A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat el is törhetünk.

A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőbe néhány órára. Tálaláskor egy tálra borítjuk, és a folpackot lehúzzuk róla. Forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk. Tálalhatunk, hozzá tejszínhabot is.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti