Epres túrószelet

Epres túrószelet
Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 szelethez:
  • 50 dkg eper
  • fél citrom leve
  • 3 lap zselatin
  • 5 dkg babapiskóta
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 40 dkg túró
  • 1 evőkanál porcukor
  • 50 dkg eper
  • fél db citrom leve
  • 3 lap zselatin
  • 5 dkg babapiskóta
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 40 dkg túró
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Az epret megmossuk és kicsumázzuk. 6 szemet félreteszünk, a többit robotgépben pürésítjük, és egy szűrőn átpasszírozzuk. A citromhéjat lereszeljük és kinyomjuk a citrom levét.

A zselatint néhány percre beáztatjuk. Közben egy őzgerinc vagy téglaformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a peremnél kissé túllógjon.

A forma alját kirakjuk babapiskótával. A zselatint egy kevés vízben felmelegítjük, majd hozzáadjuk az eperpüréhez a vaníliáscukorral és a citrommal együtt. Hozzákeverjük a túrót, majd a babapiskótára öntjük. Elsimítjuk a tetejét, befedjük a folpackkal, és néhány órára hűtőbe tesszük.

Ha teljesen megdermedt, óvatosan kiborítjuk a formából, eltávolítjuk a folpackot, felszeleteljük, porcukorral megszórjuk, majd a félretett eperrel díszítjük.