Epres-túrós palacsinta

Epres-túrós palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl olívaolaj
  • *
  • a töltelékhez:
  • 250 g tehéntúró (félzsíros)
  • 1 bő evőkanál tejföl (20%-os)
  • 20 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor –
  • bourbon
  • fél db citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál méz
  • 40 dkg eper
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • 0,5 dl olívaolaj
  • *
  • 250 g tehéntúró (félzsíros)
  • 1 bő evőkanál tejföl (20%-os)
  • 20 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor – bourbon
  • fél db citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál méz
  • 40 dkg eper

Elkészítés:

A szokásos módon összekeverjük a palacsintatésztát és egymás után kisütjük őket.

A túrót alaposan kikeverjük a többi hozzávalóval, majd megtöltjük a palacsintákat és felgöngyöljük.

Egy serpenyőbe mézet teszünk, 2-3 percig forraljuk, beleszórjuk az epret, 2 percig nagy lángon sütjük, óvatos kevergetés mellett, majd a palacsintákra öntjük és eperszemekkel díszítjük

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti