Epres-túrós-mascarponés süti

Epres-túrós-mascarponés süti
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg margarin
  • 90 dkg liszt
  • 35 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone krém
  • 2,5 dl 20 % tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 4 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60-70 dkg eper
  • 40 dkg margarin
  • 90 dkg liszt
  • 55 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 4,5 dl tejföl
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone krém
  • 6 evőkanál búzadara
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 60-70 dkg eper

Elkészítés:

A tésztához a puha margarint a liszthez morzsolom, hozzá a dom a cukrot, atojást, és a többi alapanyagot.Gondosan elkeverem. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy nagy tepsit előveszek, és belenyomkodom kézzel a tésztát. 15 percet elősütöm.

Ez idő alatt elkészítem a krémet: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem. Egy nagyobb tálban a többi hozzávalót összekeverem, majd végül a fehérjehabot is beleforgatom óvatosan.

Az elősütött tésztát kiveszem a sütőből, ráöntöm a túrós krémet, elsimítom, félbevágott eperszemekkel kirakom a tetejét, és további fél órát sütöm 180 fokon.