Epres-túrós alagút

Epres-túrós alagút

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg földi eper
  • 1 csomag instant zselatinpor vagy Zselatin fix
  • kb. 10 dkg gluténmentes babapiskóta
  • 40 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Pár szemet félreteszünk, a többit robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a zselatin fixet is (ha zselatinporral dolgozunk, kevés forró vízben oldjuk fel, és úgy adjuk hozzá).

Közben egy téglaformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a peremnél kissé túllógjon. A forma aljába egy réteg krémet teszünk, majd kirakjuk babapiskótával, megint krém következik, babapiskóta, végül a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.

Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, majd másnap tálra borítjuk, és éles késsel szeleteljük. Eperrel, esetleg tejszínhabbal kínáljuk.

Más piros bogyós gyümölccsel is készülhet!

Neked ajánljuk