Epres-túrós alagút

Epres-túrós alagút
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg földi eper
  • 1 csomag instant zselatinpor vagy Zselatin fix
  • kb. 10 dkg gluténmentes babapiskóta
  • 40 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor
  • 50 dkg földi eper
  • 1 csomag instant zselatinpor vagy Zselatin fix
  • 10 dkg gluténmentes babapiskóta
  • 40 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Pár szemet félreteszünk, a többit robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a zselatin fixet is (ha zselatinporral dolgozunk, kevés forró vízben oldjuk fel, és úgy adjuk hozzá).

Közben egy téglaformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a peremnél kissé túllógjon. A forma aljába egy réteg krémet teszünk, majd kirakjuk babapiskótával, megint krém következik, babapiskóta, végül a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.

Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, majd másnap tálra borítjuk, és éles késsel szeleteljük. Eperrel, esetleg tejszínhabbal kínáljuk.

Más piros bogyós gyümölccsel is készülhet!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!