Epres túrókrém

Epres túrókrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a túrókrémhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 30 dkg eper
  • *
  • a díszítéshez:
  • 30 dkg eper
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 30 dkg eper
  • 30 dkg eper

Elkészítés:

A túrókrémhez a tejszínt 2 evőkanál porcukorral habbá verjük, és a zselatinfix hozzáadásával tovább keverjük.

A túróhoz adjuk a vaníliás cukrot, a feldarabolt epret, 2 evőkanál porcukrot, és a habot óvatosan beleforgatjuk. Egy tányérra halmozzuk, eper formát alakítunk ki belőle, és hosszában kettévágott eperszemekkel körben kirakjuk.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti