Epres túrógombóc

Epres túrógombóc

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

A tésztához:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg búzadara
  • 8 dkg liszt
  • 4
  • tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só

Valamint:

  • 30 dkg eper
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 ek. olaj
  • 1 ek. cukor

Az öntethez:

  • 3 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 ek. porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

Áttört túróhoz keverjük a száraz alapanyagokat, majd a felvert tojást is és 1 órát hagyjuk hűtőben állni, letakarva.

Eközben megpirítjuk a zsemlemorzsát olajon, cukorral. Vizes kézzel 1-1 gombócot gyúrunk a tésztából és közepükbe eperszemet nyomunk.

Ehynén sós, felforralt vízbe tesszük a gombócokat, majd közepes lángon főzzük őket, néha alákeverve, hogy végül feljöjjenek a víz színére, ekkor még fél percet főzzük és megforgatjuk őket a pirított zsemlemorzsán.

Az öntethez a tejfölt, tejet, cukrokkal édesítve kikeverjük és ezzel tálaljuk a túrógombócokat, illetve díszíthetjük eperszemekkel.

Neked ajánljuk