Epres túrógombóc

Epres túrógombóc
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 16 dkg rétesliszt
  • 6 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 kupica rum
  • csipet só
  • eper
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 16 dkg rétesliszt
  • 6 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 kupica rum
  • csipet
  • eper
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

A tehéntúrót áttörjük burgonyanyomón, liszttel, margarinnal, 2 egész tojással, 1 kupica rummal, csipet sóval összedolgozzuk.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, akkora négyzeteket vágunk, hogy 1-1 eperszemet belecsomagolhassunk.
Az epret előtte cukkorral beszórjuk, a tészta közepébe rakjuk, gombócokat gömbölygetünk.

Forró, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.