Epres torta

Epres torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tortához:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 100 g eperpüré
  • 300 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 300 g cukor
  • 8 db tojás
  • 200 g darált mogyoró
  • 400 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • piros ételfesték

a krémhez:

  • 20 ml habtejszín
  • 125 g porcukor
  • 250 g mascarpone
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 215 g eper

a díszítéshez:

  • friss eper

Elkészítés:

A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Az epret meghintjük egy kevés porcukorral és egy robotgép segítségével pürésítjük.

A vajat a cukorral és az olvadt csokoládéval habosra keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, mindegyiket 1 percig keverjük, mielőtt a következőt hozzáadnánk. A lisztet, a darált mogyorót és a sütőport összekeverjük, majd 3 részletben a krémhez adjuk. Végül pedig hozzákeverjük az eperpürét is.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és külön tálakba tesszük, majd mindegyiket különböző árnyalatú rózsaszínre színezzük. A 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és ebbe kanalazzuk a tésztát. A sütés előtt a formát kicsit a pulthoz ütögetjük. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük a tortákat, amiket ahogy kisülnek, kivesszük a formából és hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A tejszínhabot verni elkezdjük felverni, majd amikor már kezd összeállni, hozzáadunk 45 g porcukrot és így verjük tovább. Amikor már szinte kész, hozzáadjuk a habfixálókat is és kemény habbá verjük.

A mascarponét a maradék cukorral és vanília aromával habosra keverjük. Az epret kis darabokra szeleteljük és a mascarponés krémhez adjuk. A tejszínhabot 3 részletben forgatjuk a mascarponéba.

Az alsó lapot (a legsötétebbet) egy tortatálra tesszük. Mindegyik lapot megkenjük a krémmel, üres tortalappal fejezzük be. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel. Tálalás előtt eperdarabokkal díszítjük.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk