Epres tiramisu

Epres tiramisu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 15-20 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • kb. 18 db babapiskóta
  • 50 dkg eper
  • 15-20 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 18 db babapiskóta

Elkészítés:

Az eper felét a fele porcukorral botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük. A habtejszínt a maradék porcukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét.

Egy tálba rétegezni kezdjük: alulra 1 sor pici tejbe áztatott babapiskóta kerül, majd a pépesített eperpüré, a mascarponés krém, végül a maradék eper fele feldarabolva. Majd ugyanígy még egyszer megismételjük a rétegezést. Ezután legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük és lehűtjük.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti