Epres tiramisu

Epres tiramisu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • vanília őrlemény
  • ízlés szerint amaretto likőr (kihagyható)
  • az összeállításhoz:
  • 2 dl frissen főzött kávé
  • 20 dkg amaretti keksz (helyettesíthető babapiskótával)
  • 30 dkg eper
  • (a megadott mennyiség 4 nagyobb adaghoz vagy 6 kisebb adaghoz elegendő)
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • csipet
  • vanília őrlemény
  • amaretto likőr
  • 2 dl frissen főzött kávé
  • 20 dkg amaretti keksz (helyettesíthető babapiskótával)
  • 30 dkg eper

Elkészítés:

A kávét egy tábla öntjük, és hagyjuk, hogy kihűljön. Az epret alaposan megmossuk, és félbe vágjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a tojássárgájához adjuk és fehéredésig habosítjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.

A cukros tojássárgáját alaposan elkeverjük a mascarponéval és az amaretto likőrrel, majd mehet hozzá tojásfehérjehab fele, amivel fellazítjuk, ezután lazán beleforgatjuk a hab másik felét is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

A kekszeket 2-3 másodpercre a kávéba mártjuk, majd az üvegek aljára sorakoztatjuk. Kezdődhet is a rétegezés, a kekszes alapra jöhet egy kis krém, majd az eper. (Ha igazán mutatós desszertet szeretnénk, akkor érdemes az epret a vágott felével kifelé, szépen egymás mellé sorakoztatni körben az üveg falánál.)

Az epret követően jön egy újabb adag keksz, majd ismét krém és eper. Végezetül krémmel zárjuk, díszítésként pedig kekszet és egész epret használunk. Pár óréra hűtőbe rakjuk.

(Ha babapiskótával dolgoztunk, a legjobb, ha egy egész éjszakát pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.)

Megjegyzés:

A receptet Viszóczky Bence küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti