Epres tiramisu

Epres tiramisu
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala vagy Meggle habalap
  • 20 dkg GM fehér csoki
  • az eper szószhoz:
  • kb. 40 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • kb. 30 dkg GM babapiskóta
  • A tetejére:
  • eper
  • kb. 2 dl Hulala vagy Meggle habalap
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala vagy Meggle habalap
  • 20 dkg GM fehér csoki
  • 40 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg GM babapiskóta
  • eper
  • 2 dl Hulala vagy Meggle habalap

Elkészítés:

A szószhoz a megmosott leszárazott epret a vízzel és a cukorral összeturmixoljuk.

A habalapból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a mascarponét, és a vízgőz felett felolvasztott fehér csokit is.

A GM babapiskótákat megmártjuk az eperszószban és egy tál aljába fektetjük azokat, erre kenjük a mascarponés krém felét, majd újabb eperszószba mártogatott babapiskóta következik, végül a krémmel zárjuk a rétegezést.

A tetejére ízlés szerint epreket teszünk (a közét én felvert habbal töltöttem ki. Természetesen szezonjában a tetejét csak eperrel is boríthatjuk!).

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!