Epres-tejszínes mousse torta

Epres-tejszínes mousse torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 100 g cukor
  • 30 g liszt
  • 30 g étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor

a krémhez:

  • 500 g krémes túró
  • 500 ml habtejszín
  • 100 g cukor
  • 3 ampulla vanília aroma
  • 300 g eper lekvár
  • 7 db lapzselatin

a piskótalapra:

  • 100 g eperlekvár

a bevonathoz:

  • 200 ml víz
  • 1 csomag piros színű zselatinpor

a díszítéshez:

  • tejszínhab
  • gyümölcsök
  • fehércsokoládé

Elkészítés:

Az egész tojásokat a sóval a robotgép magas fokozatán fehéredésig verjük (6-7 percig). Ezután hozzáadjuk az összekevert lisztet, a sütőport és az étkezési keményítőt. Óvatosan elkeverjük.

20 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig (tűpróba) sütjük. A tortaformát levéve róla, kihűtjük, utána ketté vágjuk.

A közepét megkenjük az eperlekvárral, majd egymásra tesszük a piskóta lapokat.

A krémhez a túrót, a cukrot, a habtejszínt alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt. A lapzselatint 2 dl hideg vízbe tesszük 10 percre, majd kinyomkodjuk, és a tűzhelyre tesszük 3-4 evőkanál vízzel feloldani. 3-4 evőkanál krémmel elkeverjük, mielőtt hozzáadnánk a krémhez, majd fokozatosan adjuk hozzá és közben jól elkeverjük.

Egy 26 cm-es tortaforma közepére tesszük a piskótát, majd a krémet eloszlatjuk rajta és mellette.

A zselatinport 2 dl forrásban lévő vízbe öntjük, elkeverjük, közben a torta tetejére öntjük, és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Tetszés szerint díszítjük.

A receptet Kálmán-Piroska Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk