Epres-tejfölös alagút

Epres-tejfölös alagút
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 ml tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 12 gramm porzselatin
  • 8 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • (a tortaforma 25 x 10 x 7 cm-es)
  • 500 ml tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 12 gramm porzselatin
  • 8 db babapiskóta
  • 30 dkg eper

Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd pár darabot félre teszünk a díszítéshez, a többit pedig apró darabokra vágjuk.

A tejfölhöz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és simára keverjük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről tevesszük, és állandó keverés mellett, hozzáadjuk a porzselatint. Ezután, addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a tejfölös keverékhez, és alaposan összekeverjük. Végül beletesszük a feldarabolt epret, majd óvatosan, hogy az eper ne törjön, összeforgatjuk.

A sütőformát folpack fóliával béleljük ki úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd beleöntjük a tejfölös-epres keveréket. Ezután a tetejét kirakjuk a babapiskótával, majd ráhajtjuk a túllógó fóliát. Pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt a hűtőből kivesszük, majd egy tálcára fordítjuk, hogy a babapiskóta alulra kerüljön. Ezután a félretett eperszemekkel díszítjük (ízlés szerint), majd felszeleteljük és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!