Epres szívtorta

Epres szívtorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 10 dkg marcipán
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 5 lap zselatin
  • 20 dkg fehér csoki
  • 3 dl tejszín

A tetejére:

  • 2 evőkanál porcukor
  • 50 dkg eper
  • 2 evőkanál csokireszelék

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket! Reszeljük le a marcipánt, dolgozzuk össze a tojássárgákkal és a vaj felével! Ezután dolgozzuk bele a cukrokat, a citromhéjat és a maradék vajat! Vegyítsük el a keményítővel a lisztet! Dolgozzuk bele a marcipános masszába a tojáshabbal felváltva!

Béleljünk ki egy szívalakú sütőformát sütőpapírral! Vajazzuk ki az oldalát! Terítsünk el 3 kanál masszát, majd süssük sütőben 4 percet! Kivesszük, 3 percig pihentetjük, majd rákenünk újabb 3 evőkanál masszát, és 5 percig sütjük. Addig folytatjuk, amíg a massza elfogy. Hagyjuk kihűlni!

Krém:

Áztassuk be a zselatint! Tördeljük tálkába a csokit, majd olvasszuk fel vízfürdőn! Egy másik tálban ugyancsak gőz fölött keverjük habosra a tojásokat a cukorral! Dolgozzuk bele a rumot! Nyomkodjuk ki a zselatint, majd olvasszuk fel melegítve! Keverjük a tojáskrémbe! Adjuk hozzá a csokit! Verjük kemény habbá a tejsznít, majd forgassuk a krémbe!

A tortát tálra emeljük, sütőpapírból kb. 3 cm magas peremet készítünk köré. Rásimítjuk a krémet, és a hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.

Díszítsük eperrel és csokireszelékkel!

Neked ajánljuk