Epres szelet

Epres szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 2,5 evőkanál nádcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • ½
  • csomag sütőpor
  • 400 ml Meggle cukrászhab
  • 15 dkg eper (évszaktól függően mirelit is lehet)
  • 1 kis üveg szamócadzsem (lehetőleg házi)
  • 1/2-1/2 tába fehér- és étcsokoládé a díszítéshez
  • 5 db tojás
  • 2,5 evőkanál nádcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 400 ml Meggle cukrászhab
  • 15 dkg eper
  • 1 kis üveg szamócadzsem
  • 1/2 tába fehér csokoládé
  • 1/2 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a tojások sárgáját. Ezeket robotgéppel összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 5 evőkanál lisztet.

Ezeket óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (szögletes) formába öntjük (A/4-es méretű), majd előmelegített sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd félbe vágjuk. Az alsó lapot megkenjük szamócadzsemmel, majd ráhelyezzük a másik lapot.

Ezután elkészítjük a tejszínes krémet. A tejszínt egy mélyebb edénybe öntjük és habverővel felverjük. A friss epret apróra vágjuk. (Ha mirelit eperrel dolgozunk, akkor azt felolvasztjuk, lecsöpögtetjük.) Az epret a habhoz adjuk, és óvatosan összedolgozzuk.

Az epres habot a piskótára halmozzuk, elsimítjuk. A tetejét reszelt fehér- és étcsokoládéval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti