Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a tojások sárgáját. Ezeket robotgéppel összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 5 evőkanál lisztet.
Ezeket óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (szögletes) formába öntjük (A/4-es méretű), majd előmelegített sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük.
A kisült piskótát kihűtjük, majd félbe vágjuk. Az alsó lapot megkenjük szamócadzsemmel, majd ráhelyezzük a másik lapot.
Ezután elkészítjük a tejszínes krémet. A tejszínt egy mélyebb edénybe öntjük és habverővel felverjük. A friss epret apróra vágjuk. (Ha mirelit eperrel dolgozunk, akkor azt felolvasztjuk, lecsöpögtetjük.) Az epret a habhoz adjuk, és óvatosan összedolgozzuk.
Az epres habot a piskótára halmozzuk, elsimítjuk. A tetejét reszelt fehér- és étcsokoládéval díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti