Epres süti glutén-és tejmentesen

Epres süti glutén-és tejmentesen

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a sárga piskótához:

  • 2 x 6 tojás
  • 2 x 15 dkg rizsliszt
  • 2 x 12 dkg cukor
  • 2 x fél csomag sütőpor
  • *

a kakaós piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 12 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • *

a krémhez:

  • 3 csomag eperízű pudingpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 9 dl rizsital
  • 6 evőkanál cukor
  • 20-30 dkg eper
  • 25 dkg laktózmentes margarin
  • eperlekvár (elhagyható)

Elkészítés:

A sárga piskótához a tojások fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A maradék cukorral habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A tésztát sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm-es tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítünk még egy sárga piskótát.

A barna piskótát is ugyanígy készítjük el, de a liszthez a kakaóport és a sütőport hozzászitáljuk.

A krémhez a pudingport és a keményítőt összekeverjük, majd sűrűre főzzük a tejjel és a cukorral. Tűzről levéve folpackkal letakarva kihűtjük.

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és felkockázzuk. A margarint habosra kavarjuk és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. Kiveszünk belőle 4 evőkanálnyit a süti tetejére. A maradék krémhez hozzáadjuk a felkockázott epret.

Az egyik sárga piskótát tálcára tesszük, megkenjük eperlekvárral, és elsimítjuk rajta az epres krém felét. Ráhelyezzük a barna piskótát, ezt is megkenjük lekvárral, majd a krém másik felét rákenjük. Ezt a másik sárga piskótával lefedjük. Kicsit megnyomkodjuk. A félretett krémet elsimítjuk a piskótán, majd a felmelegített eperlekvárt tetszés szerint rácsorgatjuk.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk