Epres süti fehér csokoládéval

Epres süti fehér csokoládéval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 22 cm-es pite formához:
  • 13 dkg finomliszt
  • 13 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • kevés porcukor
  • a tetejére:
  • 25 dkg friss eper
  • friss menta levelek
  • 13 dkg finomliszt
  • 13 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • kevés porcukor
  • 25 dkg friss eper
  • friss menta levelek

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piteformát kivajazzuk és kevés liszttel kiszórjuk. Az epret megmossuk, a csumájukat eltávolítjuk és nagyjából egyforma darabokra vágjuk. A fehér csokoládét kisebb darabokra vágjuk.

A puha vajat a cukorral és a vaníliával, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindhárom tojással habosra keverjük a masszát, majd hozzáadjuk a citromlevet is. Végül, alaposan elkeverjük benne egyenletesen a sütőporral elkevert lisztet.

A kész masszát az előkészített formába simítjuk, majd a tetejét sűrűn kirakjuk a feldarabolt eperrel és csokoládé darabkákkal, és egyenletesen meghintjük a tetejét porcukorral. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Mialatt megsül, a tetejére szórt porcukor finoman rákaramellizálódik, ettől még finomabb lesz a végeredmény. Tálaláskor mentalevelekkel díszítjük és friss eperrel, esetleg tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!