Epres süti

Epres süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 tasak eperpuding
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg eper
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 csapott porcukor
  • a tetejére:
  • 10-20 dkg eper
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 4 dl tej
  • 1 tasak eperpuding
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg eper
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 csapott porcukor
  • 10-20 dkg eper

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztákat egyesével 3 mm vékonyra nyújtjuk, és margarinnal kikent, liszttel. megszórt tepsi hátán 5 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk.

A krémhez a pudingporból a tejjel és cukorral a szokásos módon sűrű krémet főzünk. A reszelt citromhéjat is belekeverjük.

Az enyhén meghűlt krémben elkeverjük a margarint, az első tésztalapot megkenjük kb. a puding negyedével, majd rátesszük a második tésztalapot. Ezután a többi pudingot elkeverjük a rumos-porcukros eperdarabokkal (apróra vágjuk az eperszemeket). Ezután a második tésztalapra ezt rákenjük, keveset félrerakjuk. Az utolsó tésztalapot is a tetejére rakjuk. Ezután a tetejére rákenjük a maradék epres pudingot, és eperszemekkel díszítjük.

A csokoládét a margarinnal megolvasztjuk, majd díszítésnek rácsurgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti